Gullruten and stuff/Gullruten og sånn

Hello fremdos,

Well, it’s been a while. Once again I’ve forgotten to update in a while. This time I think I’m justified in doing so - university work likes to exist. A few things have happened that are of note since last time!

The biggest ones for me have been my choir’s spring concerts and singing at the predrinks for the Norwegian equivalent of the BAFTAs/Emmys/TV and film awards.

The concerts were fantastic. The Saturday show was livestreamed on our Facebook page (Mannskoret Arme Riddere) so you can go and watch it if you want! It is all in Norwegian but there are a few songs in English, and you can still enjoy the general atmosphere, which is always great. We sang quite a few songs which I think are really good, including but not limited to a Georgian War Dance (Khorumi), a song by British-Norwegian boyband A1 (Forever in Love), and a Norwegian folk song (Astri, mi Astri). All of them were absolutely brilliant on Saturday night (thankfully) and I’m very very happy that my (possibly, hopefully not) last show with the boys went as well as it did.

Now, Gullruten (Norwegian BAFTAs). We (again, the choir) were invited to sing at the predrinks for the show, and we did that in front of a lot of “celebrities”, and somehow ended up on the website for one of Norway’s biggest newspapers (VG). We were also in the background of Kristian Kristensens song “Du ga mæ viljestyrke” on the live sending of the actual show. Nice. We didn’t get to go to the actual show, of course, but we did then have a few select tickets to go to the after party, and I was lucky enough to get one of them! It was enormous! They’d booked out the entirety of Hotell Norge, which is not a small building. A lot of building, a dancefloor with a lot of “famous” people, and a lot of way overpriced drinks, of which I did not buy many. Overall a surreal experience which I had not expected to have while here on my year abroad.

My girlfriend was here a few weeks back, and we had a great time. Now it’s time for my parents to come and experience the wonderful city that I’m proud to have called my home for the last year!

On to the next few months of Bergen!

AJR

———————————————————————————————————————

Halla balla,

Det har vore ganske lenge sidan sist! Ein gong til har eg gløymd å oppdatere nettsida i ei stund. Men eg trur at unnskyldninga mi er verd; studiane liker å finnast. Nokon få ting har hendt som eg vil legge merke til no.

Dei største for meg har vore MAR (koret mitt) sine vårkonsertar samt at vi song på vorspiel til Gullruten 2019.

Konsertane var triveleg og ei ære å delta i. Laurdagsshowet blei livestreama på Facebooksida vår (Mannskoret Arme Riddere), så dokker har ingen unnskyldning å ikkje sjå på det sjølv. Vi song fleire songar som eg meiner er utruleg fine, blant andre ein georgiansk krigsdanse (Khorumi), ein song av britisk-norsk boyband A1 (Forever in Love) og ei kjær norsk folkevise (Astri, mi Astri). Dei var alle utmerka på laurdagskveld (takknemleg) og eg er veldig veldig glad i at mitt (mogleg, men forhåpentlegvis ikkje) siste show med gutane var så fint som det var.

No, Gullruten. Vi (koret igjen) blei invitert til å syngje på vorspielet, og det blei framført føre masse “kjendisar” og på ein eller annan måte enda opp på VG si nettsida. Òg var vi i bakgrunnen av Kristian Kristensens song “Du ga mæ viljestyrke” på livesendinga av sjølve showet. Herleg. Vi var ikkje i faktisk salen under showet, så klart, men vi fekk likevel nokon eksklusive billettar til etterfesten, og eg var heldig nok til å få ein av dei! Det var svært! Dei hadde booka heilhuset av Hotell Norge, som ikkje er lite. Mykje bygg, eit dansegulv med masse “berømte” folk, og masse overdyre drikkar. Eg kjøpte ikkje så mange av dei. Overalt ei surrealistisk og minnerik oppleving som eg ikkje hadde venta å få på utvekslingsåret.

Kjærasten min var her for nokon få veker sidan, og vi treivst masse. No er det på tide for foreldra å komme og oppleve den fine byen som eg er stolt for å ha kalla heimet mitt i år!

Fram til dei neste månadane i Bergen!

AJR