Adventure/Eventyr

OK so this is a long story…

First up, shout out to Smoaks because he asked and I’m nice.

And now for the actual story. This weekend was the choir weekend at UKA i Ås, a music festival thing which moves around the country and happens twice a year (this time in Ås, just southeast of Oslo). I went (on the night train) with Mannskoret Arme Riddere, my men’s choir (and overall amazing people) here in Bergen. We sang Mirrors by Justin Timberlake on stage at the Matinée performance, and got the biggest applause, proof that we’re the best choir in the country (not to brag or anything). But yeah, it went suuuuper well. Very glad I went. That was the beginning of the adventure.

On the Saturday night I got slightly… ahem… I had fun, and ended up being attacked by a hook on a toilet door that sprang back at me in the bathroom at the concert hall in Ås. I didn’t really feel it because I was having so much fun, but I woke up on the Sunday with blood in my hair.

Sunday went great! Had a posh dinner in the evening in my choir uniform suit thing, sang Olav Tryggvason with great gusto, and went to a party that got shut down by the police (they were very polite), and then went to sleep knowing the flight back to Bergen meant I’d have to leave by midday.

Monday morning I woke up feeling a little off, everything was a bit confusing to me, I had a headache and people seemed to be glowing. I thought it was nothing so I shrugged it off. I got home safely at about 7pm.

Yesterday I woke up late morning (no lectures on Tuesdays) and still felt weird. It got to 1pm when I was talking with my girlfriend on the phone and then suddenly I felt light headed. I collapsed onto my bed (luckily) and blacked out for around half a minute. I woke up incredibly confused, my head was spinning and sounds were much louder than normal. I knew something was off at that point so I let some of the guys in the choir know and asked what to do. Jakob, who is a lifesaver, took me to accident and emergency and I got checked out by a doctor there. They sent me to the brand new hospital that got opened last week, I walked past Norway’s health minister, and then I got checked in as an inpatient while they did tests on me to see what was up. I stayed the night in the hospital.

I woke up today to more tests, and then was told that the doctors guessed that I had a big drop in blood pressure because of the hit to the head. Ow. But I got discharged and didn’t have to pay, so that was great!

I’m now home, eating some bourbons (thank you for sending them Jenny!), and writing this blog post. Oof, what an adventure that was!

AJR

————————————————-

OK så det her er litt av ei saga.

Først, shout out til Eivind for di han spurte og eg er snill.

Og no til historien. Denne helga var det korhelga på UKA i Ås, ei musikkgreie som flyttar seg rundt landet og hender to gongar i laupet av året. Eg reiste (på natttoget) med Mannskoret Arme Riddere (mine karerrrrrrrrrrr) her i Bergen. Vi sang Mirrors av Justin Timberlake på scenen til matineen, og fekk den største applausen - prov at vi er det beste koret i heile Noreg (men vi er framleis audmjuk). Men jada, det gjekk tøft som faen. Veldig lykkeleg med det. Det var eventyrets byrjing.

På laurdagskveld blei eg litt rusa, og enda opp med å bli åtaka av ein knagg atterst på toalettdøra på badet i Studentsamfunnet i Ås. Eg kjende det ikkje pga rusen, men eg våkna på søndagsmorgon med blod i håret.

Søndag var fantastisk! Vi fekk ein gallamiddag på kvelden, då vi hadde på seg korets gallauniform (sjølvsagt), sang Olav Tryggvason sterkt og heftig, og gjekk til ein fest som blei avslutta av politiet (veldig høflege menneske), og så sovna eg, med tanke på at flyet tilbake til Bergen meinte at eg måtte forlate før ettermiddagen.

På måndagsmorgon våkna eg, og følte meg litt kvalm, svimmel, og alt var forvirrande til meg. Eg hadde hovudverk og folk verka å glime. Eg trudde det var ingenting, og så tanka eg ingenting på det. Eg var heime ca. klokka 19.

I går våkna eg seint i morgonen (inga førlesingar tirsdagar), og følte meg framleis pussig. Klokka 13, snakka eg med kjæresten på mobilen og plutseleg blei eg jææævla svimmel. Eg kollapsa på senga (heldigvis) og svima av i ca. 30 sekundar. Eg våkna dødsforvirra, hovudet snurra rundt, og ljodar var høgare enn vanleg. Eg visste nokon var opp då, så sa eg ifrå til nokre av brørne mine i MAR og spurte etter det eg burde gjere. Jakob (skikkeleg fyr) tok meg til legevakten, og eg blei såg til av legen der. Dei sendte meg til det splitter nye sjukehuset som blei opna i forrige veka, gjekk forbi Noregs helseminister, og blei innlagt grunna uviting medan dei testa meg. Eg sov i sjukehuset.

I dag våkna eg til fleire prøvar, og då blei fortalt at lækjarane gissa eg hadde plutseleg blodtrykksfall, som kan hende etter t.d. hovudskade. Au. Men! Eg blei utskrive og måtte ikkje betale, så går det greit!

No er eg heime, et bourbons (takk Jenny!), og skriv dette innlegget. Uffdå, for eit eventyr!

AJR

Andrew RabbittComment